Sunday, October 6, 2013

SUNDAY LUNCH.


today's menu was...

MUSHROOM CREME SOUP  and  ROASTED DUCK

 


GOMBAKRÉMLEVES

  • gomba
  • 80 g vaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 csipet
  • 1 gomba ízű leveskocka
  • 1 nagy késhegynyi bors
  • 150 ml tejszín
  • petrezselyemzöld a díszítéshez 

A gombát alaposan megmossuk, felkockázzuk. A vajat megolvasztjuk, majd a felkockázott hagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk. A gombát a hagymára tesszük, annyit visszahagyunk, amennyit betétként szeretnénk tenni majd a levesbe. A hagymára tett gombára annyi vizet öntünk, amennyi félig ellepi.
Sózzuk, borsozzuk. A gombát puhára főzzük. Összeturmixoljuk, miközben a tejszínt a levesbe csurgatjuk. Ezt követően egyet rottyantunk a levesen, majd levesszük a tűzhelyről. 

A maradék gombát zsiradék nélkül megpirítjuk, a petrezselymet felaprítjuk, és tálaláskor a levesre szórjuk őket.


 

1 comment: