today's menu was...
MUSHROOM CREME SOUP and ROASTED DUCK

GOMBAKRÉMLEVES
- gomba
- 80 g vaj
- 1 közepes fej hagyma
- 2 csipet só
- 1 gomba ízű leveskocka
- 1 nagy késhegynyi bors
- 150 ml tejszín
- petrezselyemzöld a díszítéshez
A
gombát alaposan megmossuk, felkockázzuk. A
vajat megolvasztjuk, majd a felkockázott hagymát rádobjuk, és üvegesre
pirítjuk. A
gombát a hagymára tesszük, annyit visszahagyunk, amennyit betétként szeretnénk
tenni majd a levesbe. A
hagymára tett gombára annyi vizet öntünk, amennyi félig ellepi.
Sózzuk, borsozzuk. A
gombát puhára főzzük. Összeturmixoljuk, miközben a tejszínt a levesbe
csurgatjuk. Ezt követően egyet
rottyantunk a levesen, majd levesszük a tűzhelyről.
A
maradék gombát zsiradék nélkül megpirítjuk, a petrezselymet felaprítjuk, és
tálaláskor a levesre szórjuk őket.



Hmm, nagyon ínycsiklandozó mindkettő. :)
ReplyDelete